БЕЧ – 19/21. октобар

Поштоване колеге,
Задовољство нам је да Вас известимо да је Извршни одбор ДЛВ-СЛД донео одлуку да се организује једно лепо путовање у сарадњи с Агенцијом “Европа Турс” из Новог Сада, за чланове Друштва.

Достављамо Вам програм путовања и најлепше Вас молимо да своју резервацију потврдите најкасније до 1. септембра 2018. године (Весни Шарановић 021/521096, 063/8133875, dlv@sbb.rs).

Б Е Ч
3 дана, 2 ноћења – 19/21.10.2018.

1. ДАН НОВИ САД – БЕЧ
Полазак из Новог Сада са паркинга код „Локомотиве“ на Железничкој станици у 12:00х. Путовање преко Мађарске са краћим успутним задржавањима ради обављања царинских формалности и одмора. Долазак у Беч у вечерњим сатима. Следи панорамско разгледање града аутобусом: Опера, Фолксгартен, Музеј примењених уметности, Царска палата-Хофбург, Парламент, Ратхаус, хотел Сахер, Бургтеатар, Универзитет, Заветна црква, Берза, Музејска четврт, зграда Сецесије, Карлова црква, Музикферајн, Уно цитy… Одлазак у хотел у договорено време. Смештај у хотел. Ноћење.

2. ДАН БЕЧ
Доручак. Након доручка, одлазак у шопинг центар “СЦС,, смештен у приградском насељу Восендорф. Слободно време за куповину. Вожња до центра града, наставак разгледања. Шетња пешачком зоном Беча: улице Кертнер, Грабен и централни градски трг „Степханс платз“ са монументалном катедралом „Степхансдом“. Слободно време у центру града или факултативи одлазак до Дунавског торња са кога се пружа предиван панорамски поглед на град. Одлазак у трговачку улицу Мариахилферстрассе. Могућност факултативног одласка на вечеру у један од ресторана. Повратак у хотел. Ноћење.

3. ДАН БЕЧ – НОВИ САД
Доручак. Факултативни излет – посета дворцу Сцхöнбрунн – величанственој летњој резиденцији аустријских владара (обавезна резервација приликом пријаве). Одлазак до дворца Белведере – резиденције Еугена Савојског, једног од најлепших барокних комплекса на свету, у коме се данас налази Национална галерија Аустрије. Краће задржавање код Хундертwассер хауса, необичног архитектонског остварења које привлачи велику пажњу посетилаца. Полазак за Нови Сад. Вожња преко Мађарске са краћим успутним задржавањима ради освежења и обављања царинских формалности. Повратак у Нови Сад у касним ноћним сатима у зависности од услова на путу и граничним прелазима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 125 ЕУР (Доплата за 1/1 собу је 60 ЕУР)

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА ЈЕ УРАЧУНАТО: Превоз удобним туристичким аутобусом (клима, аудио и видео уређаји) са свим припадајућим трошковима, смештај у хотелу са 3* на бази 2 ноћења са доручком у 1/2 и 1/2+1 собама, панорамско и пешачко разгледање Беча, водич агенције и трошкови организације путовања.

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА НИЈЕ УРАЧУНАТО: међународно здравствено осигурање, улазнице за индивидуалне посете музејима, факултативни програми и остале услуге које нису наведене.

ЦЕНЕ ФАКУЛТАТИВНИХ ПРОГРАМА:
1. Обилазак дворца Шенбрун (Империал тура) цена: 25 еура (цена подразумева трансфер, улазницу, аудио гуиде и услугу водича);
2. Посета Дунавском торњу, цена 10 еура (цена подразумева улазницу у торањ и одлазак лифтом до платформе са које посетиоци могу да уживају у панорами града);
3. Вечера у ресторану, цена: 20 еура.
За реализацију факултативних програма потребан је минимум од 25 пријављених путника.

МИНИМУМ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА ЈЕ 45 ПЛАТИВИХ ПУТНИКА
Аранжман се плаћа у Стручној служби ДЛВ-СЛД – 30% приликом пријаве, а остатак до поласка на екскурзију.

Организатор задржава право отказа путовања уколико се у предвиђеном року не пријави неопходни минимум од 45 путника, а најкасније 5 дана пре поласка на пут.
Приликом пријаве потребно је доставити следеће податке: број пасоша, где је издат и до када важи, ЈМБГ (за оне који имају Хрватски пасош потребан је и број тог пасоша као и копија личне карте).