BEČ – 19/21. oktobar

Poštovane kolege,
Zadovoljstvo nam je da Vas izvestimo da je Izvršni odbor DLV-SLD doneo odluku da se organizuje jedno lepo putovanje u saradnji s Agencijom “Evropa Turs” iz Novog Sada, za članove Društva.

Dostavljamo Vam program putovanja i najlepše Vas molimo da svoju rezervaciju potvrdite najkasnije do 1. septembra 2018. godine (Vesni Šaranović 021/521096, 063/8133875, dlv@sbb.rs).

B E Č
3 dana, 2 noćenja – 19/21.10.2018.

1. DAN NOVI SAD – BEČ
Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 12:00h. Putovanje preko Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora. Dolazak u Beč u večernjim satima. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Folksgarten, Muzej primenjenih umetnosti, Carska palata-Hofburg, Parlament, Rathaus, hotel Saher, Burgteatar, Univerzitet, Zavetna crkva, Berza, Muzejska četvrt, zgrada Secesije, Karlova crkva, Muzikferajn, Uno city… Odlazak u hotel u dogovoreno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN BEČ
Doručak. Nakon doručka, odlazak u šoping centar “SCS,, smešten u prigradskom naselju Vosendorf. Slobodno vreme za kupovinu. Vožnja do centra grada, nastavak razgledanja. Šetnja pešačkom zonom Beča: ulice Kertner, Graben i centralni gradski trg „Stephans platz“ sa monumentalnom katedralom „Stephansdom“. Slobodno vreme u centru grada ili fakultativi odlazak do Dunavskog tornja sa koga se pruža predivan panoramski pogled na grad. Odlazak u trgovačku ulicu Mariahilferstrasse. Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u jedan od restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN BEČ – NOVI SAD
Doručak. Fakultativni izlet – poseta dvorcu Schönbrunn – veličanstvenoj letnjoj rezidenciji austrijskih vladara (obavezna rezervacija prilikom prijave). Odlazak do dvorca Belvedere – rezidencije Eugena Savojskog, jednog od najlepših baroknih kompleksa na svetu, u kome se danas nalazi Nacionalna galerija Austrije. Kraće zadržavanje kod Hundertwasser hausa, neobičnog arhitektonskog ostvarenja koje privlači veliku pažnju posetilaca. Polazak za Novi Sad. Vožnja preko Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi osveženja i obavljanja carinskih formalnosti. Povratak u Novi Sad u kasnim noćnim satima u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

CENA ARANŽMANA: 125 EUR (Doplata za 1/1 sobu je 60 EUR)

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video uređaji) sa svim pripadajućim troškovima, smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama, panoramsko i pešačko razgledanje Beča, vodič agencije i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: međunarodno zdravstveno osiguranje, ulaznice za individualne posete muzejima, fakultativni programi i ostale usluge koje nisu navedene.

CENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA:
1. Obilazak dvorca Šenbrun (Imperial tura) cena: 25 eura (cena podrazumeva transfer, ulaznicu, audio guide i uslugu vodiča);
2. Poseta Dunavskom tornju, cena 10 eura (cena podrazumeva ulaznicu u toranj i odlazak liftom do platforme sa koje posetioci mogu da uživaju u panorami grada);
3. Večera u restoranu, cena: 20 eura.
Za realizaciju fakultativnih programa potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 45 PLATIVIH PUTNIKA
Aranžman se plaća u Stručnoj službi DLV-SLD – 30% prilikom prijave, a ostatak do polaska na ekskurziju.

Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 45 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Prilikom prijave potrebno je dostaviti sledeće podatke: broj pasoša, gde je izdat i do kada važi, JMBG (za one koji imaju Hrvatski pasoš potreban je i broj tog pasoša kao i kopija lične karte).