Aktiv za higijenu


Predsednik Aktiva

Prof. dr SANJA BIJELOVIĆ

-INSTITUTUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE-

POGLEDAJTE AKTIVNOSTI AKTIVA U NAJAVI POGLEDAJTE ARHIVU AKTIVNOSTI AKTIVA

VIŠE O AKTIVU

Aktiv za higijenu Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva okuplja lekare specijaliste higijene, lekare užih specijalnosti iz oblasti medicinske ekologije i/ili ishrane, buduće specijaliste higijene i svakako je otvoren za saradnju sa drugim srodnim specijalnostima.

Osnovne delatnosti Aktiva usmerene su na podizanje nivoa znanja, razmenu iskustava, unapređenje stručnog i naučnog rada, unapređenje i uspostavljanje intersektorske i multisektorske saradnje, kako između zdravstvenih radnika i saradnika srodnih specijalnosti, tako i sa stručnjacima iz oblasti veterine, hemije, fizike, biologije, meteorologije, geografije, elektrotehnike, informatike, umetnosti, poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, agronomije, građevine, proizvodnje, distribucije i prodaje hrane, zaštite životne sredine, ekologije i drugih srodnih naučnih i stručnih disciplina koje imaju zajednički cilj usmeren ka očuvanju i unapređenju uslova životne sredine i zdravlja ljudi.

Aktiv je konstituisan 22. jula 2020. godine i trenutno ima preko 20 stalnih članova. Za predsednik je imenovana prof. dr Sanja Bijelović, lekar specijalista higijene i medicinske ekologije, načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu, vanredni profesor na Katedri za higijenu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Sekretara Aktiva je doc. dr Nataša Dragić, specijalista higijene u Odseku za humanu ekologiju Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu i docent na Katedri za higijenu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Rad Aktiva se odvija kroz redovno održavanje sastanaka, organizovanje i realizaciju kontinuiranih edukacija, učešće u aktivnostima iz oblasti javnog zdravlja, uspostavljanje saradnje i komunikacije između zdravstvenih radnika i saradnika iz oblasti delovanja, kao i sa drugim stručnjacima iz srodnih naučnih i stručnih oblasti.