Pneumoftiziološka sekcija


Predsednik sekcije

Prim. mr. med. sc. dr SVETLANA JOVANOVIĆ

-SPECIJALNA BOLNICA ZA PLUĆNE BOLESTI „DR VASA SAVIĆ“-

POGLEDAJTE AKTIVNOSTI SEKCIJE U NAJAVI POGLEDAJTE ARHIVU AKTIVNOSTI SEKCIJE

VIŠE O SEKCIJI

Pneumoftiziološka sekcija DLV-SLD je jedna od najstarijih sekcija društva. Osnovana je 1955. godine, tada kao Ftiziološka sekcija Srpskog lekarskog društva.
Za prvog predsednika sekcije izabran je Prof. dr Đorđe Tabori. Predsednici pneumoftiziološke sekcije DLV-SLD od 1955. godine su bili:

Prof. dr Đorđe Tabori,
Prof. dr Milan Mijatović,
Prim. dr Slobodan Mirković,
Prof. dr Ružica Beljanski Čonkić,
Prof. dr Milan Antonić,
Prof. dr Miroslava Petrović,
Prof. dr Slobodan Pavlović,
Prim. dr Srđa Trifković,
Prof.dr Vesna Kuruc,
Prof.dr Mirna Đurić,
Prof. dr sci. med. Biljana Zvezdin.

Aktuelni predsednik sekcije od 2015. je prim. Mr SC. Med. Svetlana Jovanović, zaposlena u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ Zrenjnin (drcecaj@yahoo.com), a sekretar sekcije Doc. dr sci. med. Svetlana Kašiković Lečić (sklecic@sbb.rs) zaposlena u Institutu za plućne bolesti Vojvodine, Medicinski fakultet Novi Sad.

Sekretar: Prim mr. med. sc. dr Jelena Papović

Članovi predsedništva:

Prof. dr Tamara Vasić
Mr. med. sc. dr Dušica Jarić
Dr Olga Markov,dr Nikola Jakšić
Dr Đorđe Jelačić
Dr Milica Dautović
Dr Sanja Marinković
Dr Jadranka Trobok

Delovanje sekcije

Pneumoftiziološka sekcija DLV-SLD u svom okrilju ima pneumoftiziologe, pulmologe, onkologe, subspecijaliste iz alergologije i kliničke imunologije. Sastanke sekcije posećuju i u njima aktivno učestvuju i grudni hirurzi, anesteziolozi, radiolozi i fizijatri koji nisu neposredni članovi Sekcije.
Pneumoftiziološka sekcija DLV-SLD daje aktivan doprinos unapređenju zdravlja na teritoriji Vojvodine. U okviru svoje redovne delatnosti, Pneumoftiziološka sekcija DLV-SLD organizuje monogobrojne stručne sastanke i kurseve. Cilj sekcije je da kroz različite vidove edukativnog delovanja omogući upoznavanje lekara sa najsavremenijim medicinskim saznanjima i statovima iz pulmologije, kako bi se podržao proces kontinuiranog unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i kvaliteta života, prenošenje iskustava iz svakodnevne prakse i informisanje o aktuelnostima sa održanih Kongresa i sastanaka u zemlji i inostranstvu.

Godišnja Skupština i Stručni sastanak – Ečka 25.11.2016.

pneumoftizioloskasekgsiss-ecka25-11-2016


Palić 2022.